forex trading logo

Bulgarian English French German Norwegian Polish Romanian Russian Turkish

Меню

Кой е Онлайн ?

В момента има 565 посетителя в сайта
Home Училищен вестник
Стражица - Вестник "Младеж"

Вестник "Младеж"

Издание на СУ,,Ангел Каралийчев’’

Извънредно издание (декември 2022)

Извънредно издание (декември 2017)

брой 32, година 15 (декември, 2011)

 

 

Коледа е, стават чудеса

Студ е облякъл всичко навън! Дебели парцали от сняг се сипят от небето. Бял пейзаж! Тревата, дърветата, улиците, къщите – всичко е побеляло. Няма никого по заснежените улици, само от време на време остават по няколко стъпки в снега, но след секунди и тях вече ги няма.

Навън е пусто, но къщите са пълни с хора. Събират се роднини от цял свят, за да отпразнуват един свят празник със семейството си. Още седмица преди да е настъпил празникът коледна еуфория обхваща всички – и малки, и големи. Това е едно неописуемо вълшебство, което ни кара да забравим за проблемите и да се впуснем в Коледната приказка, която се повтаря всяка година от векове насам.

Коледно настроение витае във въздуха. То не спира своя път. Носи се по вятъра леко, безспирно и неусетно и оставя от своята магия по малко във всяка къща, така че всеки човек, независимо дали е болен или здрав, щастлив или тъжен, да усети от коледния дух и да се потопи в неописуемото вълшебство.

Многоцветни гирлянди украсяват елхата с помощта на децата. Ангелчета, камбанки, звездички – придават й блясък. И ето имаме нова картинка – чудодейна, елхата придава на къщата топлина, красота и малко вълшебство. Още щом я погледнат, очите на хората се изпълват с малки сияйни, блещукащи светлинки и пораждат в душите им нова искрица надежда. Надежда за вярата в чудеса.

Къщите заблестяват в разноцветни светлини. Пустите бели улици вече не са просто улици, затрупани от снега, те се превръщат в многоцветни картинки, украсени от коледен дух.

Всяка година по Коледа се разказва историята за ,,първото чудо’’ – Раждането на Иисус Христос.. Заедно с раждането на Христос се е родила и Витлеемската звезда – друго малко чудо, което и до днес топли, радва и вълнува хората. Това са първите коледни чудеса, около които има много загадки и много въпроси. Но хората започнали да вярват, че всяка година на този ден се случват чудеса, и продължават да вярват в това. Дори и да е така, това са ,,чудеса’’ - те няма как да се докажат и точно това ги прави вълшебни. Ние вярваме в тях, без да можем да кажем как се случват и как превръщат невъзможното във възможно –всичко това е чудо, нашата надежда и вяра за нещо невъзможно, това е чудо. Винаги ще си остане загадка дали се случват чудеса или не, а ние можем само да не спираме никога да вярваме в тях. Защото ако чудеса се случват, то е единствено заради нашата неспирна вяра в тях. Колкото повече вярваме, те толкова повече ще се случват.

Дано никога не спираме да вярваме в чудеса и дано те никога да не спират да се случват. Защото нашата вяра в тях придава истинския смисъл на живота ни.

 

Ралица Радева – 9 клас

 

 

 

 

 

 

 

Популярно

Последни новини

Полезни връзки

Медии


Administrator MK

Стражица Стражица Стражица