forex trading logo

Bulgarian English French German Norwegian Polish Romanian Russian Turkish

Меню

Кой е Онлайн ?

В момента има 312 посетителя в сайта
Home Каралийчеви дни 2020
Стражица - Каралийчеви дни

ВИРТУАЛНА ИЗЛОЖБА „СПОМЕН ОТ КАРНАВАЛА НА ПРИКАЗКАТА“

Препоръчителен браузър Google Chrome или Mozilla Firefox

Изложбата съдържа рисунки на ученици от СУ „Ангел Каралийчев“


ОНЛАЙН ИЗДАНИЕ НА КНИГАТА „НАЙ-ДЪЛГАТА ПРИКАЗКА“

 

 

 

Това е втората най-дълга приказка, създадена от учениците от Средно училище „Ангел Каралийчев“ в град Стражица. Първата се роди през 2014 година, като в написването ѝ участваха ученици и учители и от други училища. Идеята и енергията на госпожа Пенка Димитрова – директор на СУ „Ангел Каралийчев“ -  тогава обедини творческите усилия на много хора от различни училища, на различна възраст и с различни стилове и литературни вкусове.

 

Историите в проза и в стихове са написани от ученици от СУ „Ангел Каралийчев“. Местата и останалите герои са реални и всяка прилика не е случайна. В текста на тазгодишната най-дълга приказка присъства и частта от предишната, създадена от нашите ученици. Точно нея Питката чете, тъй като любопитството ѝ я води в училището, а там ученици пишат най-дългата приказка

© Издава СУ „Ангел Каралийчев“

2020 г., гр.Стражица

 

ОНЛАЙН ИЗДАНИЕ НА КНИГАТА „НАСЛЕДНИЦИ НА AНГЕЛ КАРАЛИЙЧЕВ“

Препоръчителен браузър Microsoft Edge или Internet Explorer

Книгата съдържа авторски материали на ученици от СУ „Ангел Каралийчев“.

Част 1  Докоснати от Музата на поезията

Част 2  Сладкодумни разказвачи

Част 3  Най-дългата приказка

© Издава СУ „Ангел Каралийчев“

2020 г., гр.Стражица


Скъпи читателю,

 

Бих искала да кажа: „ Щом държиш в ръцете си тази книга, значи си приятел на нашите талантливи деца“, но се сетих, че тя е по-различна от книгите, с които сме свикнали. Е, значи ще я държиш в сърцето си, сигурна съм.Сигурна съм, защото в нея са събрани някои от текстовете на ученици от Средно училище „Ангел Каралийчев“ в град Стражица, създавани по различен повод през последните десетина години. (Не е възможно книгата, пък била тя и електронна, да побере всичко, написано от тях.) Те ще грабнат сърцето ти, читателю, защото ще усетиш, четейки, радостта от творчеството и споделянето, озарението и вдъхновението на нашите млади автори. А също така и дарбата им. Затова нарекохме сборника „Наследници на Ангел Каралийчев“. Когато питали Ангел Каралийчев дали има деца, той отговарял: „Всички българчета са мои деца.“ Ние, всички българи, сме духовните деца на Приказника, Вълшебника, Сладкодумния разказвач. Сега на теб, читателю, духовно чедо на Каралийчев, ти предстои среща с други негови наследници – сладкодумни разказвачи и докоснати от Музата на поезията. Общуването с тях ще ти донесе радост, защото ще стане чрез техните приказки, разкази, есета и стихотворения, с други думи - чрез/през красотата.

 

Леко четене, скъпи читателю!

На добър час на книгата и авторите!

 

Тодорка Цонева


Последно променен на Понеделник, 10 Май 2021 10:40
 

Популярно

Последни новини

Полезни връзки

Медии


Administrator Milko Kolev

Стражица Стражица Стражица