forex trading logo

Bulgarian English French German Norwegian Polish Romanian Russian Turkish

Меню

Кой е Онлайн ?

В момента има 364 посетителя в сайта
Home Седм.Разписание
ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ

Остани вкъщи, спаси живот!

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦАТА, ПОЛУЧАВАЩИ ПРОДУКТИ ПО ЕВРОПЕЙСКИТЕ СХЕМИ „УЧИЛИЩЕН ПЛОД" И „УЧИЛИЩНО МЛЯКО"


ГРАФИК ЗА ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ, В СИЛА ОТ 21.04.2020 ГОДИНА

СЕДМИЧНО РАЗПИСАНИЕ I -  XII КЛАС

Скъпи ученици, уважаеми родители и учители,

Изминаха четири седмици, в които работим заедно по един необичаен и извънреден начин – обучаваме Вашите деца и наши ученици от разстояние, с използване на образователни платформи. Това беше много сериозно предизвикателство за всички колеги, за организацията ни, за дигиталните ни умения, още повече, че всичко трябваше да стартира за два дни.

Скъпи родители, благодаря на всеки един от Вас за съпричастността в образователния процес, за помощта, която ни оказвате, за Вашето разбиране!

Скъпи учители, гордея се с Вашия труд и всеотдайност, с това, че стигнахте до всеки ученик и успяхте да му покажете, че трябва да търсим знанието, да се обучаваме с упоритост, независимо от настоящите трудни условия.

Скъпи ученици, за нас, учителите, е награда Вашето усърдно овладяване на знанията и необходимите умения! Казвам Ви с обич – браво!

За времето от 13.04. до 16.04.2020 г. учебни занятия по настоящия график няма да се провеждат. Учениците могат да си разнообразят деня с повече свободно от активно учене време, като ще им се предостави възможност за разтоварване. В същото време създаваме условия за пълноценно ангажиране на ежедневието им чрез провеждане на дейности при по-облекчен режим в електронна среда, но  подчертавам - при стриктно спазване на мерките за социална изолация. Учениците могат да получават консултации от учителите си за предстоящите НВО и ДЗИ, както и по други предмети.

Дейностите, които организираме и предлагаме на Вашето внимание, са следните:

· даваме възможност на учениците за провеждане на занимания по интереси, които да развият творческите и дигиталните им умения, да поддържат доброто им ниво на физическата активност;

· психологическа подкрепа от нашите училищен психолог и педагогически съветник, ресурсни учители и логопед.

· Графикът е учениците да се ориентират за времето в което магат да се свържат с учителите, които ще им окажат помощ и ще им предложат занимания по интереси.

Пролетната ваканция за всички ученици и учители е за времето от 17.04. до 20.04 2020 г. със заповед на министъра на МОН.

Пожелавам на всички весели и пъстри Великденски празници, изпълнени със семейна топлина, задружност и подкрепа! Бъдете здрави, бъдете все така последователни и в очакване, че скоро ще се върнем в нашето просторно и красиво училище! Нека един на друг да си даваме сили в общото изпитание, да се вслушваме в разума и да трупаме безценни моменти на сплотеност и организираност!

Пенка Димитрова

 

Директор на СУ “Ангел Каралийчев”

 

БЛАГОДАРИМ ВИ РОДИТЕЛИ!

Уважаеми родители, през последните седмици се наложи да тестваме нашите възможности.

Всички наши педагогически методики, знания и умения, бяха поставени на изпитание. За всички нас – това беше за първи път. И за учителите, и за децата, и за родителите!

В тази неочаквана ситуация, ние учителите от СУ "Ангел Каралийчев", Стражица положихме неимоверни усилия, за да влезем във вашите домове онлайн! Работихме денонощно, за да продължи учебният процес! Но това нямаше да се случи без вас родители! Ние не можем да се справим, без вашето отговорно отношение и помощ. Научихме нови методи и приложихме иновативни похвати, но Вие ни подкрепихте. Всеки ден тествахме себе си, но Вие ни окуражавахте!

Вие позволихте на децата да "учат по пижама", "да влизат в час" в домашната си среда. Развиха се нови форми на опознаване, на общуване, на близост. Сега повече от всякога, всички ние, си дадохме сметка какво значи "заедно" и колко страшни могат да бъдат самотата и изолацията.

Вие повярвахте в нас, доверихте ни се, учихте заедно с нас и осигурихте възможността децата Ви да усвояват учебното съдържание, да придобиват нови знания и умения. Да са пълноценни, последователни, дисциплинирани и уверени!

Ние сме дългогодишни партньори.  Работихме заедно, спортувахме заедно, пяхме и танцувахме заедно. А сега се срещаме всеки ден, макар и само online. Докато ние преподаваме и децата учат, Вие слушате, занимавате се с домашните си ангажименти и ни помагате. Усещате нашата любов и желание, а понякога и малко несигурност. А пък ние осъзнаваме Вашите проблеми, колебания и волята да ги преодолеете. Но точно това ни направи по -задружни, по - истински и по - реални. И децата виждат, усещат и осъзнават това доверие и единство.

Заради всичко това, от името на всички учители, искам да Ви благодаря скъпи родители, че се справихме в тази ситуация по най - добрия начин, благодарим ви, че ни помагате дистанционното обучение да се случва и то толкова успешно.

ПОКЛОН ПРЕД ВАС РОДИТЕЛИ!

Благодарим Ви! Продължаваме заедно!

ЗАЕДНО ЩЕ УСПЕЕМ!

 

Пенка Димитрова и целия педагогически екип.

 

Коронавирусът е в твоите ръце! - Видео от сайта Уча.се

Списък на учебниците и учебните помагала за учебната 2019/2020 година в СУ"Ангел Каралийчев" гр.Стражица

Полезни връзки:

Сайт за образованието:https://edubg2020.wixsite.com/edubg/za-vas-roditeli

Сайтът вече е доста пълен и актуален. Има много информация събрана на едно място и инструкциите за Майкрософт Тиймс.

Всички, които имат нужда от техническа помощ за достъп до платформа @edu.mon.bg (MS Teams), учители и родители, могат да използват тези телефони: 0886 625 256 и 0879 666 041

При необходимост от техническа помощ за платформа @edu.mon.bg може да ползвате и този телефон : 089 442 0799

В помощ на учители и ученици по време на извънредното положение ИМИ-БАН и СМБ предоставят достъп до образователни ресурси по математика и информатика на страниците си www.math.bas.bg и www.math.bas.bg/smb.

Онлайн тренировки за деца:

https://www.facebook.com/234259643390353/posts/1583292675153703/

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3016300971733733&id=549762461720942&sfnsn=mo

Тренировки за деца в домашна среда, изготвени от НСА и федерациите.

 

 

Обръщение на Директора на СУ"Ангел Каралийчев", гр.Стражица към родителите

Уважаеми родители,

Дните от 16 март до 29 март 2020 година ще са неучебни. Решението e в резултат на заповед на министъра на здравеопазването, издадена във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 у нас и обявеното от Народното събрание извънредно положение, както и с препоръките на Националния оперативен щаб.

Преустановяват се учебните занятия и всички извънкласни мероприятия (занимални, клубове, зелени училища, екскурзии и други) в училищата, университетите и в другите обучителни институции и организации, както и посещенията на децата в детските ясли и детските градини.

Заповедта предвижда въвеждане на дистанционна форма на обучение в училищата.

Най-важната ни мисия днес е да опазим живота и здравето на нашите деца, на възрастните хора, на всеки човек.

Това, което ни се случва, води до промени във всички дейности на обществото, включително и в образователния процес.

Живеем в технологичен свят, който ни предоставя решения за бърза и надеждна комуникация. Сега тези възможности може да подпомогнат учебния процес и да допринесат за пълноценното прилагане на един нов подход към образованието. Дигитализацията е начинът учебно-възпитателната работа да не прекъсва

СУ „Ангел Каралийчев“ е създало необходимата организация за дистанционно обучение за нашите ученици. График за връзка на колегите с учениците по класове и предмети е обявен на сайта на училището. За учениците без достъп до интернет, класните ръководители ще се свържат с всеки ученик и родител и ще договорят начина на предаване на хартиеният вариант на материалите за работа на учениците.

За пълноценно прилагане на обучението от разстояние през идните дни е желателно да бъдат изпълнени следните препоръки:

· Следете постоянно информацията, която изпращат учителите на Вашето дете;

· Осигурете тиха и спокойна среда, където детето да се настани удобно и да може да се съсредоточи върху комуникацията с учителя и усвояването на учебния материал;

· Подгответе налично електронно устройство и при възможност – свързване с интернет;

· Съдействайте на педагогическите специалисти за изпълнение на инструкциите и задачите, които поставят;

Ето и някои практически съвети, с изпълнението на които ще допринесете в значителна степен за постигане на общите цели:

· Обсъждайте с детето си какви са неговите задачи за деня и следете за изпълнението им.

· Насърчавайте детето да бъде активно.

· Препоръчително е да осигурите присъствието на възрастен по време на учебния процес от разстояние.

· Съдействайте на по-малките деца с наличната техника, осигурете им възможност да гледат уроците по БНТ

· Споделяйте информация за проблема и насърчавайте Вашите по-големи деца да вземат отговорни решения и да ги прилагат по отношение ограничаване на физическите контакти с приятели и връстници.

· Поддържайте интензивна комуникация с учителите. Споделяйте затрудненията, които срещате, за да намерите заедно най-доброто решение.

Нека бъдем добронамерени, сплотени и да си сътрудничим в името на най-добрия интерес на детето.

С уважение:

Пенка Димитрова

Директор на СУ „Ангел Каралийчев”

 


I СРОК, В СИЛА ОТ 16.09.2019 ГОДИНА

СЕДМИЧНО РАЗПИСАНИЕ  I - IV КЛАС, I СРОК

СЕДМИЧНО РАЗПИСАНИЕ V -  XII КЛАС, I СРОК


II СРОК, В СИЛА ОТ 6.02.2020 ГОДИНА

СЕДМИЧНО РАЗПИСАНИЕ I - IV КЛАС, II СРОК

СЕДМИЧНО РАЗПИСАНИЕ V -  XII  КЛАС, II СРОК

Последно променен на Сряда, 03 Юни 2020 10:42
 

Популярно

Последни новини

Полезни връзки

Медии


Administrator Milko Kolev

Стражица Стражица Стражица